Paskelbtas Aktualijos

Išsiaiškinome, kodėl vėluoja pavasaris

Penktadienis, 29 April 2016 03:00 Parašė 

Praėjusį ketvirtadienį po Savivaldybės tarybos posėdžio administracijos direktorius Jonas Sungaila buvo apipiltas gėlėmis ir padėkos žodžiais už sąžiningą penkerių metų darbą. Bene ilgiausiai per visą Savivaldybės administracijos istoriją dirbusiam jos vadovui dėkojo meras Mindaugas Sinkevičius ir jo pavaduotojas Eugenijus Sabutis, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai Bronislovas Liutkus ir Andriejus Štombergas, Socialdemokratų frakcijos seniūnas Alfonsas Meškauskas, Kūnos kultūros ir sporto centro direktorė Ragina Stupurienė.

Esame rašę, kad kovo 25-ąją administracijos direktorius J. Sungaila Kulvos seniūnijoje buvo sulaikytas neblaivus prie tarnybinio automobilio vairo, jam nustatytas vidutinis girtumas.

Iš karto po Velykų atėjęs į darbą, administracijos vadovas išplatino viešą pareiškimą-atsiprašymą, o kitą prašymą atleisti už užimamų pareigų įteikė merui.

Pasak J. Sungailos, penkeri metai – gražus laikas, per kurį pavyko nuveikti nemažai gerų darbų. Tačiau jokiu būdu neprisiėmė nuopelnų tik sau – už darnų darbą dėkojo Savivaldybės administracijos darbuotojams, ypač išskyrė Finansų ir biudžeto skyriaus vedėją Danutę Petronienę, vyriausiąją finansininkę Ramutę Štuikienę, Strateginio planavimo ir investicijų, Teisės ir personalo skyrius.

„Praėjusią kadenciją buvo kita koalicija, buvo rinkimų metas, tačiau bent jau aš, kaip vadovas, nejaučiau, kad administracijoje yra partinių. Na, gal tik kelios darbuotojos buvo, kurios elgėsi kiek iššaukiančiai: girdi, štai po rinkimų ateisime, tuomet padarysime tvarką... Tačiau po rinkimų ir jos nuleido sparnelius, dirba savo tiesioginį darbą, stengiasi,“ – sakė J. Sungaila.

Jis padėkojo seniūnams, Savivaldybei pavaldžių įmonių vadovams. Padėkojo ir tarybos nariams, išskyrus vieną – Remigijų Osauską. Ir palygino jį su vienu pagarsėjusiu skundu rašytoju (pernai Savivaldybė iš šio piliečio gavo apie 40 skundų, o šiemet – jau 18).

J. Sungaila stebėjosi: praėjusią kadenciją R. Osauskas dirbo valdančiojoje koalicijoje, yra dirbęs ir administracijos direktoriumi, tad turėtų žinoti, koks yra užimtumas dirbant Savivaldybėje. Tačiau šią kadenciją būdamas opozicijoje, kažkaip viską gana greitai pamiršo. Ir nuolat pateikia įvairių paklausimų

„Štai berods sausio 16 dieną gauname R. Osausko paklausimą: kiek Savivaldybė per šiuos metus yra gavusi paramos. Po kelių dienų – dar vienas raštas, kad į aną nekreiptume dėmesio, o pateiktume informaciją, kiek paramos gauta 2015 m. Keista, žmogus dirbo mero pavaduotoju, buvo valdančioje koalicijoje, informacija nebuvo slepiama, turėtų žinoti. Mūsų specialistai turi gaišti laiką ir atsakinėti į panašius raštus. Matyt, kažkas pavasarį per anksti pabudo, užtat jis toks ir šaltas,“ – sakė dabar jau buvęs administracijos vadovas.

Tai buvo aliuzija į plakatą, kuriame R. Osauskas jonaviečius sveikina su pavasariu.

Administracijos direktoriumi laikinai, iki bus išrinktas naujas, dirbs buvęs J Sungailos pavaduotojas Valdas Majauskas.

Laima SLOVIKIENĖ