Paskelbtas Renginiai

Stiprios bibliotekos – stipri visuomenė

Ketvirtadienis, 05 May 2016 03:00 Parašė 

2016-ieji – Bibliotekų metai, kurių šūkis „Stiprios bibliotekos – stipri visuomenė“. Juos globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Balandžio 23–29 d. visoje Lietuvoje vyko Nacionalinė bibliotekų savaitė, kurios tema kartoja Bibliotekų metų šūkį – „Stiprios bibliotekos – stipri visuomenė“.

Visą savaitę Jonavos viešojoje bibliotekoje ir filialuose vyko įvairūs renginiai, akcijos, parodos... Viešojoje bibliotekoje parengta spaudinių paroda „Nuo pirmosios spausdintos knygos iki interaktyvios“, kuri skirta ne tik Nacionalinei bibliotekų savaitei, bet ir Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Kraštotyros skaitykloje – dokumentų paroda „Biblioteka – atvira pokyčiams“. Vaikų literatūros skyriuje vyko teatralizuota knygų mugė „Skaityk, vaidink, pirk ir mainyk“. Renginyje dalyvavo Jonavos Justino Vareikio progimnazijos ir Panerio pradinės mokyklos mokiniai. Jie teatralizuotai pristatė savo mėgstamas knygas ir dalyvavo knygų mugėje. Na, o Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos Justino Vareikio progimnazijos mokines pakvietė į informacinę-pažintinę pamoką „Pasimatuok bibliotekininko profesiją“. Jonavos J. Ralio moksleiviai dalyvavo e. pamokoje „Bibliotekos elektroninės paslaugos“.

Balandžio 27 d. Jonavos viešoji biblioteka pakvietė savo lankytojus į susitikimą su internetinio dienraščio Bernardinai.lt kūrybine grupe. Renginyje dalyvavo direktorius, filosofas Andrius Navickas ir projektų vadovė Jurga Lūžaitė-Kajėnienė. Redakcija savo moto laiko Konfucijaus žodžius: „Užuot keikę tamsą, uždekime žvakę“. „Bernardinai – tai tam tikra dvasios būsena, ir nesvarbu, kur tu skaitai tekstą: internete, knygoje, žurnale ar laikraštyje. Skaitymas labai praturtina kiekvieną žmogų. Tad, skaitykime“, – kviečia internetinio dienraščio Bernardinai.lt kūrybinės grupės atstovai A. Navickas ir J. Lūžaitė-Kajėnienė.

Meno ir muzikos skaitykloje Jaunimo mokyklos lietuvių k. ir literatūros mokytoja Inga Sadzevičienė vedė netradicinio ugdymo pamoką „Meilės aistrų labirinte“. Buvo analizuota ir aptarta V. Šekspyro tragedija „Romeo ir Džiuljeta“, Vaikų literatūros skyriuje vyko skaitymo ir kūrybos valanda „Susitikimas su knyga“, o Interneto skaitykloje – e. pamoka „Bibliotekos prenumeruojamos duomenų bazės“.

Nacionalinės bibliotekų savaitės renginius baigė senjorų, lankiusių kompiuterinio raštingumo mokymus bibliotekoje, susitikimas. Senjorams buvo pristatytas naujas bibliotekos elektroninis leidinys „Biblioteka – tai Jūs ir mes. Draugaukime!“, taip pat papasakota apie kitas bibliotekos teikiamas paslaugas, atsakyta į senjorams rūpimus klausimus.

2015-ųjų metų bibliotekininkės vardas suteiktas Jonavos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėjai Reginai Lukoševičienei už projekto „Mokomės įdomiau“ vykdymą ir už originalią veiklą panaudojant IT technologijas, diegiant kitas netradicines paslaugas. Naująja Lietuvos bibliotekininkų draugijos Jonavos skyriaus pirmininke išrinkta Vita Radionovienė.

Jonavos bibliotekininkės prisijungia internetinio dienraščio Bernardinai.lt kūrybinės grupės atstovų A. Navicko ir J. Lūžaitės-Kajėnienės kvietimo skaityti ir ragina miesto ir rajono žmones rasti laiko lankytis Jonavos viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose. Čia rasite knygų, kurios padės tobulėti, suprasti ir įveikti iškylančias problemas, o taip pat naudotis teikiamomis kitomis paslaugomis.

Rimantė TARASEVIČIENĖ

Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyr. bibliografė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tarnavęs Dievui ir žmonėms

16 gegužės 04, Trečiadienis Parašė

Gegužės 3 d. Amžinybėn iškeliavo kunigas, ilgametis Jonavos Šv. Apaštalo Jokūbo parapijos klebonas, monsinjoras, Jonavos rajono Garbės pilietis Vincas Algirdas Pranckietis. Velionis bus pašarvotas Jonavos bažnyčioje, su juo atsisveikinti bus galima trečiadienį nuo 12 val. Dvasininkas bus laidojamas penktadienį 12 val. bažnyčios šventoriuje.

Įvertinkite šį įrašą

Praėjusį šeštadienį Vilniuje baigėsi X tarptautinis Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir smuikininkų konkursas, kuriame šiemet varžėsi per šimtą dalyvių iš 23 pasaulio šalių. Ir pianistai, ir smuikininkai buvo suskirstyti į tris grupes – A, B, C. Konkurse dalyvavo ir talentingoji Janinos Miščiukaitės meno mokyklos ugdytinė Julija Rockina (mokytoja Roma Balienė).

Įvertinkite šį įrašą

Praėjusią savaitę kilo keturi gaisrai

16 gegužės 03, Antradienis Parašė

Balandžio 25-ąją, 15 val. 13 min., buvo gautas pranešimas, kad Konstantinavos k. (Ruklos sen.) dega medžiotojų bokštelis. Per gaisrą sudegė viršutinė bokštelio dalis, bokštelis priklauso medžiotojų ir žvejų klubui „Žalvarnis“. Gaisro priežastis – įneštas pašalinis ugnies šaltinis.

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Balandžio mėnesio savivaldybės tarybos posėdyje buvo įsteigtos dar kelios naujos darbo vietos savivaldybės įstaigose: Kūno kultūros ir sporto centre – renginių vadybininko bei savivaldybės tarybos sekretoriate – specialisto. Vis augantis darbo vietų, išlaikomų iš mokesčių mokėtojų, skaičius jau nebestebina, tačiau neįprastai nuskambėjo mero, informavusio tarybos narius apie sekretoriato specialisto pareigybės įsteigimą, argumentai, kam reikalingas šis etatas. Meras neužsiminė apie padidėjusį darbo krūvį, projektines veiklas, dėl ko reiktų naujo, papildomo etato.

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Puslapis 1 iš 18