Paskelbtas Sportas

„Petrochema“ krepšininkės žengė į ketvirtfinalį

Šeštadienis, 26 March 2016 20:49 Parašė 

2015-2016 metų naujojoje „Akvilė“ moterų krepšinio lygoje prasidėjo atkrintamosios varžybos. Antrajame varžybų etape komandos žaidė dvejose grupėse: dėl 1-8 ir 9-15 vietų. C grupėje (1-8 vietos) pirmąsias šešias vietas užėmusios komandos iš karto pateko į ketvirtfinalį, o kitos dvi kovojo su D grupėje 9-10 vietas užėmusiomis ekipomis, suteikiant joms galimybių pakovoti dėl patekimo į pagrindines atkrintamųjų varžybas.

Po reguliariojo sezono C grupėje Jonavos „Petrochema“ užėmė septintąją vietą ir dėl patekimo į pagrindines atkrintamąsias, dukart susitiko su Vilniaus DPV klubu, kuris buvo dešimtas.

Pirmoji tarpusavio dvikova sostinėje baigėsi aikštės šeimininkių pergale rezultatu (62:65), todėl atsakomosios rungtynėse, norint patekti į ketvirtfinalį, jonavietėms reikėjo panaikinti šį deficitą.

Nuo susitikimo pradžios Jonavos krepšininkės pradėjo siekti užsibrėžto tikslo ir nors pirmoje pusėje tai daryti sekėsi sunkiai, bet po didžiosios pertraukos abejonių nebekilo. Vienu metu komandas skyrė dvidešimties taškų pranašumas ir „Petrochema“ laimėjusi rungtynes rezultatu 63:47 (13:13, 12:9, 17:14) pateko į ketvirtfinalį.

„Petrochema“ – Judita Girdauskaitė (9 atk. kam., baudos 2/7, metimai 5/13), Eglė Šlėderytė (7 rez. perd., 5 per. kam., tritaškiai 2/6) ir Brigita Turskytė (tritaškiai 3/8) – po 13, Ele Riin Tammik – 8.

„DPV“ – Aida Jasinauskaitė – 14 (6 kl., 5 rez. perd., baudos 7/10), Ilona Nikonovaitė – 12 (6 rez. perd., metimai 3/18), Aurelija Geležiūnė, Vilūnė Martišauskaitė ir Živilė Urbienė – po 6.

Kitose rungtynėse Vilniaus „Universitetas“ 55:58 nusileido Vilniaus „Kibirkštis-VKM“, tačiau pirmosiose rungtynėse didesnį pranašumą turėjo studentės, laimėjusios didesniu aštuonių taškų pranašumu.

Ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių susitiks:

Alytaus RKL – Vilniaus „Universitetas“

Ukmergės MKK – Jonavos „Petrochema“

Kauno KM „Aisčiai“ – Kauno „LSU-Kaunas“

Vilniaus „Svaja“ – Vilniaus BC „Tiketa“