Paskelbtas Renginiai

Šventė „Dėkoju Tau, Žmogau...“

Penktadienis, 01 September 2023 15:46 Parašė 

2023 m. rugpjūčio 30 d Lietuvos socialinės globos paslaugų gavėjų asociacija „Mano globa“ ir Paupio globos namai, Ruklos k. Jonavos rajone, pirmąkart suorganizavo integracinę edukacinę šventę „Dėkoju Tau, Žmogau...“, kurioje dalyvavo socialinių globos namų gyventojai, socialinių paslaugų centrų paslaugų gavėjai ir darbuotojai net iš 20 skirtingų Lietuvos savivaldybių.

Šventės metu  svečių laukė įvairiausios kūrybinės bei integracinės edukacijų veiklos  - šventės dalyviai drauge kūrė dėkingumo vėliavėles ir mandalas iš gamtos gėrybių, dalyvavo dailės terapijoje ir pojūčių laboratorijoje, galėjo išbandyti vytelių pynimo amato, o norintys pasigražinti galėjo užsukti į grožio salelę. Renginio svečiai turėjo galimybę praturtinti savo šeimininkavimo įgūdžius edukacinėje  šakočio kepimo programoje, kurios metu išmėgino praktines šakočio kepimo subtilybes, išgirdo šakočio įsišaknijimo kulinarijoje istoriją, o iškeptą šakotį visi ragavo šventės metu. Nestigo veiklos  ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams –  dalyviai buvo kviečiami jėgas išbandyti sporto pievoje, kur jų laukė lauko žaidimai ir grupinės mankštos.   Pamiršti neliko ir Paupio užimtumo terapijos centro augintiniai – šventės pažiba poniukė Mistika, ožiukai Bilis ir Sniegė. O po smagių veiklų ir lauko košės – dalyviai šventę  užbaigė šokių aikštelėje.

Už pagalbą  organizuojant šventę,   nuoširdžiai dėkojame Jonavos rajono savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriui ir kultūros centrui, Ruklos seniūnijos seniūnei ir  jos šauliams savanoriams, Lietuvos kariuomenės kariams iš Ruklos ir Alytaus. Dėkojame Majorui kun. teol. lic. Sauliui Kasmauskui - už dėkingumo prasmės  kasdienybėje įprasminimą jo pristatytoje kalboje.