Paskelbtas Renginiai

Senoliai plojo neįgaliųjų ansambliui

Ketvirtadienis, 18 January 2024 14:11 Parašė 

Jonavos globos namuose praėjusią savaitę skambėjo liaudies dainos, eilėraščiai, kurių čia atsivežė Neįgaliųjų rajono draugijos vokalinis ansamblis „Lietava“.

„Oi, kaip laukiame mielų svetelių“,- džiugiai atvykėlius sveikino socialinė darbuotoja Aušra Dirmienė. Dainininkų išties laukė būrys globos namų gyventojų, susėdusių žiemos akcentais papuoštoje salėje. Koncertas jiems – tai prasminga pramoga, praskaidrinanti po šių namų stogu būstą sau susiradusių žmonių kasdienybę. Tačiau „Lietava“ ryžosi čia dainuoti ne vien dėl gražaus pasirodymo. Tądien savo gimtadienius minėjo dvi garbios, jau prieš keletą metų čia įsikūrusios senolės – Honorata ir jos sesuo Ona. Pirmai sukako 91-eri, antrai – tik... 94-eri. Jaunesnė iš jų dažniausiai savo laiką leidžia lovoje ir vežimėlyje, vyresnė – tikra nenuorama, pasiramsčiuodama lazdute, ji dar pavaikšto koridoriuje, palydi seserų lankyti atėjusius artimuosius. Ne veltui Ona – buvusi kaimo bibliotekininkė, ji pasklaido knygas ir dabar, pasiūlo kokį nors meilės romaną paskaityti ir sesei.

„Lietavos“ atsivežtos melodijos – tikra šventė senolių akims ir ausims. Anot socialinių darbuotojų, tokie renginiai padeda atsiskleisti ir juose kadaise kerojusius talentus, tad nieko keisto, kad vieni savo kambarėliuose ar užimtumo erdvėje piešia, lipdo, kiti iš smulkiausių detalių konstruoja įvairius objektus, dar kiti sprendžia šaškių, sudoku užduotis.

Marius GLINSKAS