Paskelbtas Aktualijos

Lietuvos kariuomenė ruošiasi didžiausioms šių metų pratyboms „Perkūno griausmas 2024“

Penktadienis, 02 February 2024 14:57 Parašė 

Šią savaitę baigėsi pagrindinė pratybų planavimo konferencija, kurios metu buvo planuojamos balandžio ir gegužės mėnesiais vyksiančios didžiausio masto šių metų pratybos „Perkūno griausmas 2024“. Šiose pratybose Lietuvos kariuomenės vadovavimo elementai kartu su sąjungininkais ir ginkluotosioms pajėgoms karo metu priskiriamomis institucijomis treniruosis planuoti ir įgyvendinti valstybės ginkluotos gynybos planuose numatytas užduotis.

Viena iš pratybų „Perkūno griausmas 2024“ sudedamųjų dalių – gegužės mėnesį vyksiančios pratybos „Perkūno bastionas 2024“, pagal kurių scenarijų Vilniaus ir Kauno regionuose paskirti karo komendantai su komendantiniais vienetais bus integruoti į savivaldybių struktūrą. Karo komendantai su priskirtais struktūriniais vienetais kartu su savivaldybių administracija ir savivaldybėse veikiančiomis institucijomis treniruosis atlikti numatytas procedūras mobilizacijos ir valstybės ginkluotos gynybos atveju.

Taip pat šių pratybų kontekste planuojama įgyvendinti didelio masto mobilizacijos pratybas, pakviečiant aktyviojo rezervo karius atlikti kartotinius mokymus Lietuvos kariuomenės vienetuose.

Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos kariai iš anksto susisieks su aktyviojo rezervo kariais ir informuos apie tolimesnes procedūras. Esant abejonėms dėl reikalavimų pagrįstumo ar kilus neaiškumams, kviečiame vadovautis Lietuvos kariuomenės ir internetinėje svetainėje www.karys.lt pateikiama informacija arba susisiekti su Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos regioniniu padaliniu.

Pratybos „Perkūno griausmas 2024“ yra skirtos planuoti ir tobulinti valstybės ginkluotos gynybos organizavimą, ginkluotoms pajėgoms veikiant savarankiškai, sąveikaujant su ginkluotosioms pajėgoms karo metu priskiriamomis institucijomis ir sąjungininkų pajėgomis. Pratybos „Perkūno griausmas 2024“, tai Lietuvos nacionalinės pratybos, kurios balandžio ir gegužės mėnesiais vyks lygiagrečiai su šių metų didžiausiomis NATO pratybomis „Steadfast Defender 2024“.

Lietuvos kariuomenės inf.