Paskelbtas Renginiai

Instaliacija „Kad giria žaliuotų, kad paukščiai čiulbėtų“

Ketvirtadienis, 14 March 2024 15:20 Parašė 

Artėjant 100-metį mininčiai Lietuvos dainų šventei „Kad giria žaliuotų“, po kraštą keliauja Dainų šventės žygis per Lietuvą.  

Dainų šventės žygio per Lietuvą renginiai vyksta vienuolikoje savivaldybių: Kretingoje, Vievyje, Pasvalyje, Marijampolėje, Lazdijuose, Mažeikiuose, Jonavoje, Anykščiuose, Plungėje, Tauragėje ir Nemenčinėje.

Žygio simbolis – inkilas, simbolizuojantis gyvybės atsiradimo vietą. O jame, tame mažame namelyje, pasigirsta graži paukščio giesmė, primenanti dainas, skambėsiančias jubiliejinėje Dainų šventėje.

Didelis čiulbantis ir skambantis inkilas jaukiai įsikūrė aikštėje prieš Kultūros centrą. Jį palietę, išgirsite dainą  „Kur giria žaliuoja“. Šalia jo, lyg maži paukšteliai, „sutūpė“ inkilėliai su šventėje Jonavoje dalyvavusių kolektyvų pavadinimais.

Šimtmečio Lietuvos dainų šventę pasitinkame žodžiais kad giria žaliuotų, kviesdami juos suprasti ne kaip šūkį, o kaip mūsų bendruomenės tikslą, kaip pareigą suvokti, kas ir kodėl tą girią prieš šimtą metų pasodino ir kodėl taip svarbu ją išsaugoti tiems, kurie kartu su šia giria žaliuos po mūsų.

Inkilų instaliacija šioje aikštėje iki pat liepos mėnesio skleis žinią apie Lietuvos Dainų šventę.

JKC inf.