Paskelbtas Futbolas

Sidabrinis „Vikingų“ žaidimas

Pirmadienis, 25 March 2024 12:06 Parašė 

2023-2024 metų Lietuvos futsal A lygos sezonas baigėsi. Šiemet vėl varžėsi 10 komandų. Sezonas buvo ilgas, tačiau jau dabar paaiškėjo nugalėtojai ir prizininkai.

Kovoje dėl trečiosios vietos buvo žaidžiama iki dviejų pergalių. Čia bronzą laimėjo Vilkaviškio „Bruklinas“, kuris iš pradžių svečiuose 3:0, o vėliau ir namuose 3:1 įveikė FK „Akmenės kraštas“ ekipą. Taip jie iškovojo trečiosios vietos apdovanojimus.

Tuo tarpu finale buvo žaidžiama iki trijų laimėtų susitikimų. Pagal sezono rezultatus vargu ar buvo galima tikėtis, kad finalas bus labai intriguojantis. Aišku, labai jau norėjosi, kad Jonavos „Vikingai“ (treneris Aleksandras Danylenka) pateiktų intrigą mačuose su „Kauno Žalgiriu“. Pastarieji per visą sezoną varžovams nusileido tik kartą, o pergalės dažniausiai buvo pasiektos itin solidžiais rezultatais.

Pirmoji šių komandų dvikova Jonavoje baigėsi kauniečių pergale 4:0. Kitos dvi rungtynės vyko Kauno sporto halėje. Jonavos salės futbolininkai šįkart rungtyniavo geriau ir po pirmojo kėlinio brazilas Marcos Marinho Borges Da Silva tiksliu smūgiu leido „Vikingams“ netgi pirmauti (1:0). Įdomiausia, kad žalgiriečiai nesugebėjo pasižymėti. Visgi, po pertraukos Kauno komanda surado spragų jonaviečių gynyboje ir pelnę du įvarčius, pasiekė ir antrąją tarpusavio pergalę (2:1).

Lemiamas, trečiasis, susitikimas sekmadienį vėl vyko Kauno sporto halėje. „Vikingams“ vėl buvo sunkiai įkandama šeimininkų gynyba. Rungtynes jie pralaimėjo rezultatu 1:4 bei serijoje patyrė visas tris nesėkmes bei iškovojo sidabro medalius.

KĘSTUTIS PUTELIS