Paskelbtas Aktualijos

Kur įsigyti kokybiškus suspausto oro sausintuvus?

Antradienis, 26 March 2024 09:07 Parašė 

Kartais tinkamą gamybos proceso veikimą užtikrina pramoninio oro sausintuvo naudojimas. Tinkamai jį parinkus galima išvengti nepageidaujamų išlaidų ateityje ir padidinti gamybos procesų efektyvumą. Šiame straipsnyje aptarsime, į ką atkreipti dėmesį renkantis oro sausintuvą ir kur galima jį įsigyti.

Kaip išsirinkti oro sausintuvą pagal konkrečius poreikius?

Žinoma, žinoti konkrečius parametrus - dar ne viskas. Verta žinoti, kokį oro sausintuvą rinktis konkrečiai paskirčiai, kad nepermokėtumėte. Pagrindinis parametras, apibrėžiantis konkretaus oro sausintuvo savybes, yra jo našumas. Našumą lemia tai, kiek drėgmės įrenginys gali išgauti iš suslėgto oro arba kiek suslėgto oro išdžiovinama per tam tikrą laiko vienetą. Kita vertus, nurodytas pajėgumas taip pat priklauso nuo būsimų kompresoriaus darbo sąlygų. Kuo palankesnės sąlygos pasirinktam džiovintuvo tipui, tuo didesnis bus jo veikimo našumas. Be to, sausintuvus reikėtų rinktis pagal turimus tipus.

Membraninis suspausto oro sausintuvas

Membraniniai sausintuvai puikiai tinka suslėgtam orui džiovinti, ypač galutinio naudojimo etape. Išskirtinis membraninių sausintuvų naudojimo privalumas yra tas, kad jie gali išdžiovinti pasirinktą oro kiekį ir būtent tokiu lygiu, kokio reikia pagal dabartinius reikalavimus.

Šaldomieji oro sausintuvai

Šaldomieji oro sausintuvai dar vadinami šaldymo arba kondensaciniais oro sausintuvais. Jų funkcijos panašios į šaldytuvų. Suslėgtas oras sausinamas šaldymo agentu sumažinant jo temperatūrą iki +3 °C. Įvairių modelių oro sausintuvų vertės gali šiek tiek skirtis. Šaldomųjų oro sausintuvų dydis taip pat parenkamas atsižvelgiant į konkretų naudojimo būdą.

Adsorbciniai oro sausintuvai

Jų našumas yra didžiausias iš visų suspausto oro sausintuvų tipų. Adsorbciniai oro sausintuvai plačiai naudojami pramonėje. Adsorbcinių oro džiovintuvų atveju drėgmę sugerianti medžiaga yra specialus gelio pavidalo adsorbentas. Jis dedamas į 2 pakaitomis veikiančius rezervuarus.

Kur įsigyti kokybiškus suspausto oro sausintuvus?

Kokybiškus suspausto oro sausintuvus galite įsigyti įvairiose specializuotose parduotuvėse, o taip pat ir internetu, daugiau informacijos: kompresoriucentras.lt. Kalbant apie internetines parduotuves patogu yra tai, jog visą prekių asortimentą rasite vienoje vietoje ir galėsite lengvai palyginti skirtingų įrenginių specifikacijas ir išsirinkti geriausią kainos ir kokybės santykį atitinkantį variantą.