Paskelbtas Krepšinis

Jonavos sporto centro krepšininkai baigė sezoną

Pirmadienis, 15 April 2024 13:49 Parašė 

Praėjusią savaitę Regionų krepšinio lygoje („Nostra-RKL“) paaiškėjo dar kelios B diviziono komandos, kurios pateko į finalinio ketverto varžybas. Šiame divizione rungtyniavo ir Edvino Zinio treniruojama Jonavos sporto centro komanda. Jonaviečiai ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių susitiko su B grupės nugalėtojais „Radviliškio-ŠSPC“ krepšininkai. Pastarieji ne tik užėmė pirmąją vietą, bet per 24 rungtynes buvo laimėjusi 22 mačus.

Pirmoji dvikova Radviliškyje baigėsi šeimininkų pergale, todėl norėjosi tikėti, kad Jonavos krepšininkams pavyks sugrąžinti intrigą ir perkelti serijos rungtynes svetur. Visgi, savoje aikštelėje Jonavos ekipa jau pradžioje atsiliko 4:14, 7:20 ir atrodė, kad jau pradžia nulems susitikimo baigtį.

Visgi, šeimininkai ėmė gerinti gynybą ir šiek tiek aktyviau pasireiškė puolimas. Kaip po dviejų, taip ir po trijų kėlinių jonaviečiai turėjo nedidelį penkių taškų deficitą (31:36, 47:52).

Po to, kai Mantas Gezevičius pataikė iš toli, sužibo viltis pasivyti varžovus, nes buvo telikę trys taškai. Tačiau puolimas užsirišo ir svečiai be atsako padidino persvarą iki dešimties. Laiko iki rungtynių pabaigos buvo likę labai nedaug. Sporto centro komandai pavyko tik dar kartelį šiek tiek sumažinti atsilikimą, bet susitikimo išgelbėti nepavyko. Rungtynės buvo pralaimėtos rezultatu 61:68 (15:20, 16:16, 16:16, 14:16). Taip jonaviečiai seriją pralaimėjo 0:2 bei baigė šį sezoną.

Jonavos komandos gretose šiame mače rezultatyviai žaidė 14 taškų sumetęs M. Gezevičius, 12 – Vytautas Kružikas, 11 – Nojus Pankratjevas. Šiose rungtynėse jonaviečiai vėl labai nesisekė atakuoti krepšį. Tritaškių pataikymas vėl buvo labai prastas (8 pataikymai iš 39).

Verta priminti, jog Nostra.lt-RKL B diviziono finalo ketvertas balandžio 19-20 dienomis vyks Utenoje.

KĘSTUTIS PUTELIS