Paskelbtas Miesto naujienos

Posėdžiavo komitetai: kuo rečiau – tuo sprendimų projektų daugiau

Penktadienis, 19 April 2024 11:17 Parašė 

Nieko čia tokio, pasakysite ir būsite teisūs. Matyt, klausimai „nedegantys“, kad reiktų neeilinę tarybą šaukti, o balandžio 25-ąją teks padirbėti iš peties: sprendimų projektų užderėjo per šešias dešimtis.

Šią savaitę vykusiuose komitetų (Ekonomikos ir inovacijų; Miesto ir infrastruktūros plėtros; Sveikatos, ekologijos ir socialinės apsaugos; Kaimo reikalų; Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų) posėdžiuose sprendimų projektai buvo analizuojami, svarstoma, pritarti jiems ar ne, o galbūt tik taryboje apsispręsti?

Retokai pasitaiko, bet šįsyk nemažai klausimų svarstė Kaimo reikalų komitetas (apie 30), kaip dažniausiai ir būna, nemažas krūvis teko Ekonomikos ir inovacijų komitetui. Nagrinėti sprendimų projektai dėl turto perdavimo, nuostatų tvirtinimo, dėl pritarimo įvairiems projektams, kt.

Žinia, labai svarbus yra šių metų rajono biudžeto patikslinimas, mat atsiranda papildomų veiklų ar atliktinų darbų, kuriems reikia lėšų. Jonaviečiai turbūt nekantriai laukia vasaros sezono ir smalsiai stebi, kokie darbai vyksta pliaže Joninių slėnyje. Prie biudžeto eilutės – pliažo įrengimo darbai – prašoma pridėti 30 000 Eur, nes atsirado papildomų darbų (sutvirtintas metalinis terasos karkasas, įrengtos kitokio tipo tako apdailinės juostos, papildomos metalo konstrukcijos dėl tilto kreivumo).

Kas domisi žino, jog nuo š. m. liepos 1 d. turi startuoti pacientų pavėžėjimo paslauga. Paslauga nauja, todėl tikslus finansavimo poreikis dar neaiškus, pradžiai siūloma skirti 50 000 Eur. Nemažai biudžeto lėšų reikės ir užsieniečių socialinės globos išlaidoms kompensuoti.

Jei tik bus pritarta savivaldybės tarybos posėdyje, o vėliau tam neprieštaraus ir Lietuvos Respublikos Vyriausybė, turėsime net tris naujus miestelius: buvę Šveicarijos, Upninkų ir Užusalių kaimai virs miesteliais.

Džiugu, kad dėmesys skiriamas svarbiam projektui dėl avaringų vietų skaičiaus mažinimo mūsų savivaldybėje. Projekto metu planuojama panaikinti avaringą vietą Vasario 16-osios gatvėje bei įdiegti saugų eismą gerinančias priemones. Jonavos rajone nustatytos avaringos vietos Žeimių ir J. Basanavičiaus gatvėse, viena juodoji dėmė sankryžoje Žeimių g. ir Kosmonautų g. ir viena juodoji dėmė ruože J. Ralio ir J. Basanavičiaus g., kurios visos priklauso valstybinės reikšmės keliams.

Vadovaujantis avaringos vietos paso rekomendacijomis, planuojama rekonstruoti avaringą ruožą: Vasario 16-osios g. trasos pradžia prasideda ties Vasario 16-osios g. ir Žaliosios g. sankryža ir tęsiasi iki Vasario 16-osios g. „Rimi“ parduotuvės. Vasario 16-osios g. avaringame gatvės ruože numatyta rekonstruoti vieną esamą ir įrengti dvi naujas pėsčiųjų perėjas. Projekto preliminari vertė planuojama 381 913,04 Eur, iš jų 324 626,08 – ES lėšos ir 57 286,96 Eur – savivaldybės biudžeto lėšos.

Ar visiems sprendimų projektams bus pritarta, sužinosime jau savivaldybės tarybos posėdžio metu.

„Alio Jonavos“ inf.