Paskelbtas Sportas

Jonavos sportininkų kovos, paženklintos medalių gausa

Trečiadienis, 23 March 2016 10:40 Parašė 

Paskutinių metu Jonavos jaunieji dziudo sportininkai (treneris Algimantas Bankauskas) dalyvavo net trejose varžybose, iš kurių buvo parvežta ir prizinių vietų. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro salėje, vykusiame tarptautiniame atvirame Šakių rajono dziudo čempionate Alanas ir Orestas Pelivanovai užėmė penktąsias vietas. Kiti du sportininkai pasidabino medaliais. Trečiąsias vietas savo grupėse iškovojo Haroldas Šemiota ir Markas Klimovas.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, Kėdainiuose vyko atviros dziudo pirmenybės. Jose varžėsi apie 400 jaunųjų sportininkų. Šįkart dalyvavę du Jonavos dziudistai pakartojo savo rezultatus ankstesnėse varžybose. A.Pelivanov vėl užėmė penktą vietą, o H.Šemiota iškovojo trečiąją vietą.

Nemažas būrelis Jonavos sporto klubo „Sparta“ jaunųjų dziudistų vyko į Klaipėdą dalyvauti Lietuvos atvirose grappling pirmenybėse. Penki sportininkai tapo prizininkais. 2003 metų gimimo Orestas Antipas Pelivanov (svorio kategorija iki 48 kg) savo amžiaus grupėje varžovų neturėjo, todėl varžėsi vyresniųjų tarpe (2001-2002 metų gimimo). Šioje grupėje jonavietis buvo trečias.

Net trys jonaviečiai iškovojo antrąsias vietas. Tik finale varžovų pranašumą pripažino Markas Klimovas (iki 60 kg), Alanas Pelivanov (iki 39 kg) ir Benas Linauskas (iki 36 kg).

Geriausiai pasirodė svorio kategorijoje +68 kg dalyvavęs 2001 metais gimęs Augustinas Jurkevičius, savo grupėje tapęs nugalėtoju.

Tarp dvidešimties komandų, Jonavos SK „Sparta“ kovotojai užėmė 9 vietą.